Albatros Palace, Hurghada


Poolbar, Albatros Palace - Hurghada

Vi är nyss hemkomna från Albatros Palace i Hurghada, Egypten.

Var där 25 januar i – 1 februari, och vädret var halvdåligt. Vi hade egentligen bara 2-3 soliga dagar (dock tillräckligt för att hinna bränna sig :P ). Annars var det molnigt, och en förmiddag regnade det. Temperaturen låg väl på 20-25 grader dagtid, och typ 16 på kvällarna. Alla dagar blåste det rätt kallt (även de soliga dagarna). Så om man verkligen är ute efter sol och bad är det ingen ultimat tid på året att åka. Vi hade det dock bra ändå!

Det är ett STORT, fräscht all-inclusive-hotell med flera olika ”restauranger” att välja bland. Man ska dock inte inbilla sig att det är någon à la carte (som jag gjorde) utan det är endast bufféer på samtliga som ingår. Någon kulinarisk upplevelse är det inte, men inte dålig mat heller! Det fanns mycket att välja bland – kyckling, pommes frites, grönsaker, ris, potatis, olika frallor/bröd, gratänger av olika slag, grillat kött, biff, fisk, m.m. Det fanns även pizza som man kunde välja lite själv vad man vill ha på, och likadant med pasta som man kunde välja sås till (köttfärssås, tomatsås eller ostsås samt olika kryddning typ). Till frukost fanns det t.ex. omelett (som man också kunde välja vad man ville ha i), pannkakor, galiamelon, flingor, olika ostar, yoggis, juicer m.m. Vi åt faktiskt av det mesta och blev INTE magsjuka! Man hade förresten också fri tillgång till flaskvatten (och alkohol, drinkarna var dock som väntat inte goda alls).

Hotellområdet är fint och jättestort. Gigantisk pool med poolbar och ena delen av poolen är mer för barn med varmare vatten och rutshkanor och så. Något som kanske inte var så barnvänligt var att det var hög musik fram till kl 23 varje kväll (uppträde/disco), som hördes väldigt väl in på rummet, därefter var det dock tyst.

Efter poolområdet kommer stranden direkt, så det var nära. Man kunde dock inte bada direkt från stranden p.g.a. koraller plus att det var så långgrunt, utan man fick gå ut på en ganska lång brygga och bada från den.

Hotellrummet var helt OK! Standard typ.

Omgivningarna kring hotellet var dock inget vidare. En förmiddag gick vi längs med stranden och förutom ett och annat färdigt hotell fanns flera fallfärdiga byggnader, skräp, båtvrak, m.m. Så var det på flera ställen; halvfärdigt/fallfärdigt. Så vi höll oss mest på hotellområdet.

En dag var vi iväg på en snorkelutflykt som vi köpte via researrangören (Solresor) på plats, ”Corall Sea” hette den tror jag och kostade 260 egyptiska pund per person. Man åkte ut en halvdag i en båt med glasbotten, och sedan hoppade man i från båten för att snorkla tillsammans hela gruppen och totalt 3 guider. Flytväst rekommenderas! Skönt att kunna koncentrera sig på de vackra korallerna och fiskarna och inte behöva tänka på att hålla sig flytande själv. När vi kommit i hamn igen kördes vi till Hard Rock Café där vi åt lunch som ingick i form av hamburgare och pommes frites. Helt OK.

Vi var faktiskt de enda svenskarna på hotellet. Majoriteten var tyskar och ryssar, som rökte överallt och hela tiden kändes det som. Man har ju liksom vant sig av med det här hemma i Sverige eftersom det är förbjudet på restauranger och så, plus att jag upplever att färre röker här hemma och har lite mer vett (inte i närheten av barn etc.) även om det såklart finns undantag, men det hade inte turisterna här kan jag säga… Usch!

Det anordnades en hel del aktiviteter på området. Verkade dock vara lite si och så med att hålla tiderna, och någon vattenpolo såg vi t.ex. inte till, men däremot morgongympa, boule, volleyboll m.m. Det skulle visst finnas möjlighet till tennis också på grannhotellet. Så ville man fanns det nog en hel del att sysselsätta sig med!

Hotellet hade någon slags taxi service (istället för shuttle bus), vilket innebar att man bokade och betalade hos en som satt i hotellentrén, och slapp på så vis bråka med vanliga taxiförare om priser och så. Vi betalade 80 egyptiska pund för tur och retur till Sekkala (shoppinggata) och det tog typ 20 min enkel resa. Funkade bra! När man bokade ditresan bestämde man även en tid för tillbakaresan och blev upphämtad på samma plats. Dock inte mycket att ha i shoppingväg där, men vi åkte mest dit för att göra något annat och för att nyttja gratis internet (WiFi) som fanns på Burger King. :) Internet på hotellet var nämligen svindyrt (55 euro för en vecka!).
Inga kommentarer till “Albatros Palace, Hurghada”

OBS! Vill du enbart svara på en kommentar som jag har lämnat hos dig, eller skriva något som inte har att göra med mina inlägg - gör det i min gästbok. Vill du samtidigt kommentera ett inlägg går det dock bra att lämna både svar och kommentar bland det specifika inläggets kommentarer. :)

Compression Plugin made by Web Hosting