Recept att minnas


Far min har lagat min laptop och det är jag så glad för, nu kanske jag orkar sitta lite mer här och blogga. Vill så gärna samla lite guldkorn här igen. Att uppmärksamma det goda i livet är så viktigt och jag hoppas att detta kan bli min oas för det igen, som det varit förut.

Idag gjorde jag en god smoothie på ingefära, hallon, avocado, fil och honung. En deppig, ensam söndagförmiddag som E jobbade blev lite bättre när jag bjöd hit mina föräldrar och serverade dem den. Vi lyssnade på Norah Jones och bara pratade i soffan en stund. Gott, och jag vill göra den igen så här kommer receptet, som räcker till kanske 6 personer:

ca 7 dl fil
300 g hallon (färska eller frysta)
någon matsked mald ingefära
2 st avokado
3 msk flytande honung

Jag hade frysta hallon och bara höftade när det gällde mängden ingefära. Utgick från det här receptet.

Ett annat recept jag vill spara och göra igen är färskpotatissallad med sparris, rödlök, senap och sockerärtor. Ätit det flera gånger i sommar, till grillad kyckling och kall sås på crème fraiche. Åh vad gott. Det här receptet har vi utgått från då (men skippat kapris).

Ska nog lägga upp lite foton från sommaren snart. Sånt jag vill minnas och uppmärksamma så att de inte ”glöms”. Men det blir nog bakom ett låst inlägg.

Nu: promenad!
Inga kommentarer till “Recept att minnas”

OBS! Vill du enbart svara på en kommentar som jag har lämnat hos dig, eller skriva något som inte har att göra med mina inlägg - gör det i min gästbok. Vill du samtidigt kommentera ett inlägg går det dock bra att lämna både svar och kommentar bland det specifika inläggets kommentarer. :)

Compression Plugin made by Web Hosting