”Lev livet fullt ut. Vägen till ett andligt uppvaknande” – Eckhart Tolle


Jag har läst många självhjälpsböcker genom åren men ingen har på riktigt nått fram till mig, som den här. Vet inte ens om det är en självhjälpsbok för det är inga direkta övningar eller så, men jag har fått flera aha-upplevelser av den som skakat om mig i grunden på nåt sätt.

Den är inte särskilt behaglig att läsa till en början, stundtals blev åtminstone jag rätt provocerad av den, men fortsatte att läsa den ändå och det är jag glad för. Jag köper inte allt som står i den men den har flera budskap som i alla fall jag kunde ta till mig och som jag indirekt använder mig av varje dag.

Kanske fler som vill ge den en chans? 

Den heter (klyschigt nog) ”Lev livet fullt ut. Vägen till ett andligt uppvaknande” och är skriven av Eckhart Tolle.

Läser den för andra gången nu och stryker under sånt som träffar mig särskilt. Morgnarna är ofta tuffaste tiden på dygnet för mig och då tar jag upp den när det behövs och läser tio minuter, vilket numera räcker för att få mig på rätt bana igen och ändra hela min dag.

Nog prisat, try it! :smile:

- – - -

Annars då? Har haft några stressiga veckor på jobbet och det har känts även i kroppen (stelt, ont, trött, rastlöst). Idag tog jag en joggingtur i elljusspåret här i närheten, och sedan ett yogapass på det. Det var inte alls lika jobbigt som det brukar! Undrar om min nygamla vana att cykla till och från jobbet (5 km enkel väg) gett resultat i form av bättre kondition? Skönt var det i alla fall, kände mig mycket piggare efteråt! Inspireras lite av ”Underbara Clara” även när det gäller träning nuförtiden, tycker hon verkar ha en syn som överensstämmer med min. Som i det här inlägget till exempel.För 3 år sedan skrev jag: Second hand
För 4 år sedan skrev jag: Renovering


2 kommentarer till “”Lev livet fullt ut. Vägen till ett andligt uppvaknande” – Eckhart Tolle”

OBS! Vill du enbart svara på en kommentar som jag har lämnat hos dig, eller skriva något som inte har att göra med mina inlägg - gör det i min gästbok. Vill du samtidigt kommentera ett inlägg går det dock bra att lämna både svar och kommentar bland det specifika inläggets kommentarer. :)

  1. Först och främst; roligt att se dig tillbaka!
    Hoppas att du/ni haft en fin sommar och att de stressiga veckorna på jobbet som du beskriver ovan är övergående.

    Har noterat boktiteln du rekommenderar. Boktips är alltid varmt välkomna och jag gillar att blanda skönlitteratur med lite mera facklitterärt. Vet inte om detta faller i facket ”facklitteratur”, men det är i alla fall en bok som får en att tänka efter. Återkommer när jag läst den.

    Kram

  2. Hej Linda,

    Kul att du läste vidare trots att du tyckte att den var rätt obehaglig i början, själv har jag bara lyssnat på ljudboken flera gånger, vilket jag tycker är skönt, men bakom min rygga står den på bokhyllan, jag kanske skall ta och läsa igenom den också!

Compression Plugin made by Web Hosting